Lightroom basis in 5 uur

2 bijeenkomsten van 2,5 uur of 1 bijeenkomst van 5 uur inclusief lunch, cursusprijs: € 349,–
maximaal 4 deelnemers
of 2 privélessen van 2,5 uur: € 399,–

planning: meestal 2x per maand en verder voornamelijk op afspraak.

Naast Photoshop is er nu ook Adobe Photoshop Lightroom. Photoshop vraagt studie, Lightroom werkt meer intuitïef en is daardoor makkelijker te leren.

Je kunt natuurlijk zonder meer met je flashcard naar de Albert Heijn huppelen. Dan krijg je een doorsnee kwaliteit met gangbare kleur en uitsnede maar daarmee doe je jezelf tekort. Zonde van je dure camera.

Met je professionele camera kun je ervoor kiezen foto’s in RAW (nef, cr2 etc.) formaat op te slaan. Er wordt dan extra beeldinformatie in de bestanden opgeslagen, waardoor je meer bewerkingen kunt doen met betere resultaten. Lightroom maakt het eenvoudig om die meerwaarde te bereiken.

Met mijn korte cursus Lightroom krijg je een sterke verbetering van het fotoresultaat en daardoor heb je meer plezier in de fotografie.

Deze cursus is bedoeld voor mensen die betrekkelijk eenvoudig meer uit hun foto’s willen halen. Je leert hoe je snel en slim zaken als kleur, helderheid en uitsnede kunt aanpassen waardoor jouw foto’s enorm aan kwaliteit winnen. Daarna kun je je foto’s geschikt maken voor afdrukken via het fotolab of de eigen printer en je leert hoe je een slideshow maakt op je computer en een website op internet.

Met Lightroom kun je bovendien je complete digitale fotoverzameling archiveren, ook alle foto’s die je eerder maakte.

Ervaren Photoshoppers en fotografen die geïnteresseerd zijn in de archivering van hun digitale bestanden (Library) en in de presentatie van hun fotowerk (Slideshow, Print en Web), kunnen ook veel leren van deze cursus. Het helpt hen bij de digitale workflow.

Daar waar de Develop module van Lightroom stopt, kunnen zij de mogelijkheden van Photoshop gebruiken want Photoshop en Lightroom sluiten naadloos op elkaar aan.

Fotografen die hun foto’s bij stock-bureaus willen aanleveren kunnen hun foto-archief met Lightroom voorzien van alle nodige keywords en copyright-informatie.

De volgende onderwerpen worden in twee bijeenkomsten behandeld:

- de digitale opname (RAW, TIF, JPG, LRD)
- beeldschermkalibratie
- kleurprofielen en conversie
- de werking van de modules Library Develop Slideshow, Print en Web
- het belang van keywords
- het terugvinden van foto’s
- non-destructive photo editing
- synchroniseren van instellingen
- het maken en opslaan van selecties
- het bewerken van aantallen foto’s tegelijk
- exporteren van foto’s naar andere resoluties

Prijzen ex Btw.

Na de cursus kun je gratis feedback op foto's of gemaakte video's krijgen. De cursussen worden gegeven van 10:00 tot 16:00 en 19:00 tot 21:30. Daarnaast is het mogelijk om op zaterdag een cursus te volgen van 10:00 tot 17:30. Hoe je cursus wilt volgen, aaneengesloten of over meerdere weken, is in overleg. De cursussen worden gegeven in de directe omgeving van Amsterdam.