Wat is een goede instap camera voor de masterclass?

Eigenlijk kan je met iedere camera woningfotografie bedrijven en de cursus dan ook met de meeste camera’s volgen. Het vlot fotograferen van huizen en interieurs zal met de ene camera makkelijker gaan dan met de andere. Het is dus niet altijd een camera kwaliteits-aspect. Het gaat om vaardigheden en het juiste gereedschap. Op kleine camera’s kan je soms moeilijker accessoires aansluiten(flitser)of noodzakelijke instellingen zijn maar lastig te bereiken via submenu’s. De reden om een spiegelreflex te adviseren zit dus in dat soort punten.

1Als camera zou je, rond de €400 voor de Nikon D3500 + 18 -55 mm kitlens of Canon 2000D+ 18 -55 mm kitlens of vergelijkbare camera kunnen gaan. Tegenwoordig komen fabrikanten steeds weer met nieuwe typen op de markt maar die wezenlijk niet echt veel verschillen. Een “must” zijn de instellingen “A”, “S” (of “Tv”) en “M” en een belichtingscompensatieknop. Duurdere camera’s bieden meer comfort maar zijn niet per se nodig.

Je kan beginnen met een kitlens, meestal iets van 18-55mm. Of je koopt gelijk een groothoeklens van Sigma, Tokina of Tamron ongeveer 10-24mm.  Doch eerst met de kitlens starten en na de cursus een keuze maken is denk  ik het beste omdat je dan weet waar je op moet letten. Je laat je na de cursus in de winkel niets meer wijs maken.

Bovenstaande camera’s zijn goed betaalbaar. De hype rond “mirrorless” maakt dat type momenteel(eind 2022) behoorlijk duurder, je bent dus echt met een dslr op dit moment goed&voordelig uit. Of koop een gebruikte. 

2De acties waarbij je zogenaamd een 75-300mm o.i.d. erbij krijgt zou ik niet doen want die lens ga je heel weinig gebruiken en is totaal ongeschikt voor interieurfotografie.

Als je een statief koopt let er dan op dat de kop met aparte handels horizontaal en verticaal kan worden bewogen (ongeveer € 150,–) . Of neem een balhoofd als statiefkop. Plastic statiefkoppen raad ik af.

Een flitser kan je eventueel na de cursus aanschaffen je weet dan waar je op moet letten. Heb je er al een, neem die dan mee.

Voor 360 graden fotografie heb je een speciale statiefkop, software en lens nodig. Hier geef ik een korte aparte cursus voor.

inschrijven

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Informatie of inschrijven

inschrijveninformatie

Interesse in de cursus

Uw bericht

Adres en huisnummer

Postcode en woonplaats

(de vermelde prijzen zijn ex btw)

by

Related Posts

Comments are closed.

Social Icons